Ironpants

Ironpants 1.1

Kijk daar, in de lucht! Is het vliegtuig? Is het een vogel? Nee, het is Ironpants!

Na het verdwijnen van Flappy Bird uit de app stores, zijn er veel apps opgedoken om het gat dat de kleine vogel heeft achtergelaten te vullen. Ironpants is de meest populaire, maar is deze populariteit ook gerechtvaardigd?

Lees de volledige beschrijving

VOOR

  • Schattige graphics
  • Geweldige naam voor een superheld

TEGEN

  • Slordige bediening
  • Stelt teleur als je Flappy Bird hebt gespeeld
  • Geen balans in moeilijkheidsgraad

Niet bijzonder
5

Na het verdwijnen van Flappy Bird uit de app stores, zijn er veel apps opgedoken om het gat dat de kleine vogel heeft achtergelaten te vullen. Ironpants is de meest populaire, maar is deze populariteit ook gerechtvaardigd?

Geen legging te sterk

In Ironpants bestuur je een superheld die voortdurend tussen houten kratten doorvliegt. Dit is vrij lastig en het duurt dan ook aardig lang voor je tussen drie kratten door kunt vliegen. Door het succes van Flappy Bird werd Ironpants enorm populair in de app stores.

Maar als Flappy Bird Coca-Cola is, dan is Ironpants huismerk-cola. Wat Flappy Bird zo populair maakte, was de perfecte mix van verschillende elementen die voor een belachelijk verslavend spelervaring zorgde: geen irritante reclame, schattige graphics, snelle laadtijden, geen overbodige opties en een goede balans tussen gemakkelijke bediening en een hoge moeilijkheidsgraad. Helaas mist Ironpants een paar belangrijke ingrediënten: tussen de spellen door zijn er grote advertenties te zien en de bediening is niet helemaal intuïtief. Hierdoor geeft Ironpants je niet die heerlijk frustrerende, maar o zo verslavende ervaring die Flappy Bird wel bood.

Het enige dat Ironpants te bieden heeft is spelen en proberen je highscore te behouden. Het is ook mogelijk je score te tweeten.

Kratten: Kryptonite van hout

Net zoals bij Flappy Bird, draait het bij Ironpants allemaal om timing. Druk je vinger op het scherm om Ironpants hoger te laten vliegen, en laat hem los om onze superheld te laten vallen. De bediening is een simpeler variant op die van (het veel betere) Small Fry.

De bediening klinkt gemakkelijk, maar is veel moeilijker dan die van Flappy Bird. Door de hoge snelheid waarop Ironpants vliegt, is het erg lastig om aan gewend te raken. Ook is het moeilijk om in te schatten hoe hoog Ironpants precies zal vliegen. Het beste kan je ritmisch op het scherm tikken zodat Ironpants op ongeveer het zelfde niveau blijft.

Goede look, Ironpants

De graphics van Ironpants zijn kleurrijk en doen denken aan die van vroege 8-bit consoles. Geluid is er nauwelijks: je hoort een klap als Ironpants neerstort en een "zing"-geluid als je een krat passeert.

Kopiëren en zakken

Ironpants probeert schaamteloos voort te borduren op het succes van Flappy Bird, maar brengt niks nieuws en is in sommige gevallen zelf slechter dan zijn inspiratiebron.

Meeste downloads Arcade games voor iphone

Meer
Ironpants

Download

Ironpants 1.1

Beoordelingen about Ironpants